Zipper gets zapped a bit, to the benefit of neighbors

The Zipper building’s design was also “undone” a bit during the City Council negotiations. The above-grade bulk of the block-long building, planned for Mercer St. between Houston and Bleecker Sts., was reduced by about 9 percent. This was done to provide more light and air to residents living in two buildings at or near the northeast corner of Mercer and Bleecker Sts., across the street from the Zipper. Yet, it would be a stretch to say this was the Zipper’s “undoing,” since the project will still contain nearly 1 million square feet of space.

The Villager encourages readers to share articles:

Comments are often moderated.

We appreciate your comments and ask that you keep to the subject at hand, refrain from use of profanity and maintain a respectful tone to both the subject at hand and other readers who also post here. We reserve the right to delete your comment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 × two =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>