Boomerangs thrown for a loop, are cut down further

The so-called Boomerang buildings N.Y.U. plans to add in Washington Square Village’s courtyard came around for another spin through the ULURP review process, but this time were slashed over all much more than in the previous round. The City Planning Commission had previously trimmed the Space Mountain-like structures, but in the latest round of negotiations at the City Council, the lima bean-looking edifices were slashed more sharply. The Mercer St. Boomerang, in particular, saw a major square-footage cut — dropping from 11 stories to four stories. Both buildings’ footprints were also reduced, which will make the structures less bulky, allowing more light and air into the future public open space inside W.S.V., which is located between W. Third and Bleecker Sts. The seemingly transparent extra story shown on top of each Boomerang will house mechanical structures, for elevators and such, though will hardly be transparent.

The Villager encourages readers to share articles:

Comments are often moderated.

We appreciate your comments and ask that you keep to the subject at hand, refrain from use of profanity and maintain a respectful tone to both the subject at hand and other readers who also post here. We reserve the right to delete your comment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six × 9 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>